Speurtocht

De laatste kampdag sluiten we af met een spannend zoek-en wandelspel.

Elke monitor begeleidt een groepje van 8 à 10 kinderen.  Met hen ga je op speurtocht: je zoekt, voert opdrachten uit en probeert de eindoplossing (schat, moordenaar, .. ) te vinden.  We maken een verhaallijn.  

Zomer 2024:

Le facteur zit op zijn ronde.  Hij is goedgemutst, want hij heeft voor ons een verrassing bij.  Maar oh nee, een slechterik gooide een bompakje in de postbode zijn tas !  Dit kan elk moment ontploffen.  We moeten zsm de postbode weten te vinden, zodat we de bom onschadelijk kunnen maken !!

De kinderen voeren opdrachten uit.  Per goed uitgevoerde opdracht, krijgen ze een deel van een telefoonnummer.  Dit is het telefoonnummer van de Post Noodcentrale.  Daar kunnen ze de postbode "tracken" en zien waar hij zit.

De kinderen lopen om het snelst naar de postbode.  De ploeg wie eerst is, heeft gewonnen en mag als eerste een verrassing kiezen.


Ellen werkt dit spel uit.  (kaartjes en opdrachten).  

De kinderen krijgen een eerste briefje.  Hierop staat een adres.  Dit briefje moeten ze gaan posten in de brievenbus van bv. Nicolaas Vandervekenstraat 16.  Op de brievenbus achteraan hangt een nieuwe envelop.  In deze envelop steekt een opdracht.  Als ze deze opdracht goed uitvoeren krijgen ze van de moni een nieuwe envelop die ze moeten gaan posten in bv. de Jan Frans Boeckstuynsstraat 23 én een deel van het telefoonnummer (de Post Noodcentrale) én een deel van een foto van de dader.  

Het nieuwe envelopje gaan de kinderen posten in de Jan Frans Boeckstuynsstraat 23.  Daar plakt ook een envelop op de brievenbus.  Ook met opdracht in.

Als de opdracht wederom goed uitgevoerd is, krijgen de kinderen opnieuw een envelop met deel van het het telefoonnummer én een deel van een foto van de dader.

Etc.

Tips/ideeën voor opdrachten rond het thema postbode ?  Of andere bijkomende ideeën?  Laat maar komen !

Bv.

- tel 'les journaux' en 'les lettres' die in deze brievenbus (in de Marta Somersstraat 9??) steken.  Speel er "le facteur" mee.  Iedereen komt een keertje aan de beurt !

 - iets met de huisnummers tellen ?  

- De eigenaars van de mooiste brievenbus in de straat gaan feliciteren (in het Frans) (en er eerst een boeketjes bloemen voor plukken ?)

- ...


>