Knutselen

Elk kamp organiseren we een knutselnamiddag.  

Knutselen maar !

Elke monitor maakt op voorhand zijn knutselwerkje.  

Aan het begin van de knutselnamiddag worden alle knutselideeën voorgesteld aan de kinderen.   Iedereen toont zijn knutselwerkje zodat de kinderen al kunnen ZIEN waar ze naartoe kunnen werken.

De kinderen kunnen één of meerdere knutselactivitetiten doen.   Ze kiezen in het begin van de namiddag waar ze beginnen.  Zijn er teveel kandidaten bij jou ?  Maak ze warm om eerst iets anders te knutselen en zeg dat ze daarna bij jou mogen komen !

Materiaal :

Van materiaal hebben we:

Crèpe-papier, chenilledraad, pomponnekes, skoebidoe-draden, macramé-koord, rietjes, papieren bordjes, verf en verfborstels, schaar, lijm, plakband, gekleurd papier, papierrol, knutsellijm, ijslolly-stokjes, wol, WC-papierrolletjes, eierdoosjes, origami-blaadjes, strijkparels, wiebeloogjes, pareltjes, watjes, gekleurde papieren bekertjes, stiften en kleurpotloden.

Opgelet: dit materiaal wordt niet automatisch getransporteerd naar jouw kamplocatie.  Vraag er dus naar.  Is er iets dat je nodig hebt en er niet bij is?  Ga het gerust kopen en breng het bonnetje binnen (maak het niet te duur ;-) )

Belangrijk :

1) Geef snel door wat je gaat knutselen, zo zijn we zeker:

- dat elke taalmoni een andere keuze heeft

- dat het materiaal mee getransporteerd wordt

2) kies iets waar de kinderen zelfstandig aan kunnen werken.  Zo maak je het jezelf veel gemakkelijker ;-)  Vergeet niet dat kinderen het moeilijk hebben om bv. het achterlaagje van de wiebeloogjes te verwijderen etc.  

3) Opruim na de activiteit: vriendelijke oproep om lijmstiftjes naar beneden te draaien en de dop er goed terug op te zetten ;-) 

En voor de niet-knutselfanaten :

Knutsel je niet graag ?  Laat het zeker weten !

Dan kan je buitenspelletjes spelen met de kinderen die ook niet graag knutselen (max. 1 moni per kamp).  Maak dan een lijstje op met spelletjes.

>