Speurtocht

De laatste kampdag sluiten we af met een spannend zoek-en wandelspel.

Elke monitor begeleidt een groepje van 8 à 10 kinderen.  Met hen ga je op speurtocht: je zoekt, voert opdrachten uit en probeert de eindoplossing (schat, moordenaar, .. ) te vinden.  We maken een verhaallijn.  


Mechelen: Emilia s'en occupe ;-)  Het belooft spannend en groots te worden !

Buggenhout:  We doen chipstocht naar de tuin van Lieke, ingekleed in volgend verhaal: 

Au secours !  Loulou is ontvoerd !  Oei oei oei, we moeten haar bevrijden.   De nonchalente ontvoerders duidden de kidnap-plaats aan op een kaartje.  Ze verscheurden het kaartje, maar ipv de stukjes in de vuilbak te gooien, belandden ze op de grond en werden ze weggeblazen.  Telkens als de kinderen een opdracht goed uitvoeren, krijgen ze een stukje van dat kaartje.  Op het laatste stukje staat de plaats aangeduid waar Loulou vast zit.  Hier zal het ergens bij Lieke zijn.  

Een extra die we kunnen toevoegen: we zetten Loulou in een kooi/achter een deur die op slot is.  De sleutel hangen we aan een eendje van eendjes vissen.  Alle eendjes laten we drijven in het zwembad.  De kinderen moeten nu eendjes vissen tot ze het eendje gevist hebben waar de sleutel aan vasthangt.      

Wemmel:  ?  mogelijkheid tot parcours vinden jullie alvast hieronder

Sint-Truiden: zie spel Buggenhout.  We stappen door het Stadspark naar het Speelhof (1,4 km) en laten de kinderen daar spelen/4-uurtje nemen.  Het kaartje wordt ook daar gelegd en daaruit zal blijken dat Loulou op school (!) opgesloten zit !  Ook hier kunnen we een sleutel aan een eendje hangen van eendjes vissen.  Ik breng een zwembadje en eendjes mee.

Lummen:

- les plus jeunes: chipstocht (de kleintjes blijven hiervoor tesamen) zie spel Buggenhout.  Het kaartje wordt gelegd aan de Vijfsprong en daaruit zal blijken dat Loulou op school (!) opgesloten zit !  Ook hier kunnen we een sleutel aan een eendje hangen van eendjes vissen.  Ik breng een zwembadje en eendjes mee.

 - les grands: sporenspel (voor mogelijkheid van parcours: zie foto hieronder) of ook chipstocht (zij doen dan het parcours in de andere richting).


Beveren: nog geen idee.  Yarne en Yenthe, kunnen jullie iets in elkaar steken tegen eind augustus ?  Of we kunnen ook de chipstocht van Buggenhout nemen (zie hierboven).

>